Weekend gevuld met Gewestelijke kampioenschappen, Utrecht City Bokaal en terugkeer van de marathon vierdaagse

20 december 2016
Het weekend van 17 en 18 december was gevuld met

Gewestelijk Kampioenschap

Op het gewestelijk kampioenschap werden dit weekend de plaatsen vergeven voor de regio-selectie wedstrijden voor het NK Allround. In alle categoriën waren deze te behalen.

Junioren C

In Alkmaar reden de C junioren van de Schaatsacademie hun 500 en 1500 meters. Hier wist Wietse Tukkie een knappe tweede plaats te bemachtigen. Onno Zonneveld behaalde een 5e plaats.

Klik hier voor de uitslag van de jongens.

Michelle van Hoek viel net buiten het podium op een 4e plaats en was de beste rijdster van de Schaatsacademie op het toernooi. Tara Donoghue kwam op een 7e plaats.

Klik hier voor de uitslag van de meisjes.

Junioren B

De junioren B waren erg succesvol met bijna helemaal oranje gekleurd podium.

Bij de dames kwam Anna van den Bos op 1, Emma Kant op 2 en Rachelle van de Griek op de derde plaats. Deze drie, samen met Femke Booms en Sanne Pfaff plaatsten zich voor de regio's.

Klik hier voor de uitslagen van de dames.

Yves Vergeer stond op het hoogste podium bij de heren. De derde plaats werd ingevuld door Daan Kool. Wessel Ubink, Thomas van der Hoorn en Jurgen van der Hoorn plaatsten zich ook voor de regio's. Voor Wesley Hollenberg is het afwachten of hij een aanwijs plaats krijgt. Hij kwam ten val op de 500 meter.

Klik hier voor de uitslagen van de heren.

Marathon Vierdaagse

Na lang weg te zijn geweest uit het programma was de vierdaagse afgelopen week weer een feit. Een slopend programma waar ook onze toppers, Jeroen Janissen bij de Beloften categorie, Rachelle van de Griek en Simone Warmerdam bij de dames, tijdens de eerste wedstrijd van start gingen. In Leeuwarden werden de 70 ronden afgewerkt.

Jeroen was zeer actief in de wedstrijd en liet zich goed van voren zien. Met nog twee ronden te gaan trok hij mooi de sprint aan voor zijn ploeggenoten en wist zelf nog een 8ste plaats te behalen.

Bij de dames wist Rachelle de helft van de ronden te volbrengen voordat zij het peloton moest verlaten. Simone kwam als 60ste over de streep.

Utrecht City Bokaal

Op de Utrecht City Bokaal kwamen Josien van der Wal, Isabelle van Elst, Lina Miedema, Naomi Weeland en Kevin Schelling in actie in de strijd om een plaats op het NK Sprint.

Kevin reedt na 4 afstanden naar een 17e plaats in het eindklassement waarbij hij op de tweede dag zijn 1000 meter aanzienlijk verbeterde van 1.16,22 naar 1.14,09.

Van de dames reden Naomi en Josien een goed toernooi. Zij vonden zichzelf terug op de 8ste en 11de plaats en komen in de buurt voor plaatsing voor de nationale kampioenschappen.

Lina kwam helaas ten val op haar eerste 500 meter. Ze wist hierna wel nog twee goede 1000 meter tijden neer te zetten die goed waren voor een negende en achtste tijd in die reeks, maar dit mocht voor het klassement niet meer baten. Isabelle starte alleen op de 500 meter en melde zich daarna af voor het toernooi.