Gezamenlijke trainingen inline weer begonnen

Gezamenlijke trainingen inline weer begonnen

9 maart 2021
In de laatste week van februari tijdens de voorjaarsvakantie is de groep weer gestart met gezamenlijke trainingen in voorbereiding op het inline seizoen.

De invulling van sporten in de winter is voor alle rijders verschillend, sommige sluiten aan bij een schaatsselectie en anderen zijn na de laatste wedstrijd in oktober even in rust gegaan en zijn de voorbereiding op het inline al in december gestart. Het is aan de coaches om voor alle rijders een afstemming te maken om een geschikt schema te vinden in samenspraak met de schaatscoaches of met de individuen om de aansluiting in maart soepel te laten verlopen. 

Voorjaarsvakantie

Om perspectief te bieden in tijden van corona hebben de trainers de voorjaarsvakantie gebruikt om leuke trainingsdagen te organiseren. Helaas kon dit, omdat er geen schaatswedstrijden waren, maar voor de inline is dit een goede kans om vroeg de focus op het inline te leggen en daarmee de trainingsdoelen bereiken. Met twee keer trainen op een dag en daarbij ook teamactiviteiten om elkaar beter te leren kennen was dit een geslaagde actie. 

Vanaf maart zijn de wekelijkse trainingen hervat voor het seizoen. Het eerste doel zijn de nationale kampioenschappen begin juni. Voor nu zullen sommige rijders nog wat extra sportrust krijgen en anderen de opbouw voortzetten. Gelukkig mag de groep weer samentrainen tot en met 26 jaar en kunnen we de aankomende tijd de basis leggen voor mooie unieke resultaten!

Foto: Focus by Hanneke

Sponsors

Partners