Seizoensstart 2023-2024

Seizoensstart 2023-2024

26 mei 2023
De eerste gezamenlijke trainingsmaand van het zomerseizoen 2023-2024 zit er bijna op.

De trainingen gaan voortvarend en iedereen is weer gemotiveerd hard te werken en zichzelf en het team elke training te verbeteren. Ten opzichte van vorig jaar is er een aantal veranderingen in de samenstelling van de rijders en de staff:

Nieuwe teamsamenstelling

We hebben afscheid genomen van Pien, Sylke, Freek, Yael en Bente. Pien maakt de overstap naar team IKO en ook Sylke, Yael en Bente vetrekken naar het Noorden van het land om respectievelijk bij Development Team Friesland en Frysk te gaan rijden. Freek maakt op zijn beurt de overstap naar TalentNed in Enschede. Wij wensen hen allemaal veel succes in deze nieuwe stap in hun carrière!

En als er mensen weggaan, komen er ook weer mensen bij. Twee nieuwe rijders komen dit jaar uit voor KTT Noordwest. Jesper van Mieghem, die vorig jaar al een keer mee op kamp was naar Heerenveen, komt over van baanselectie Haarlem. Chris Brommersma, afkomstig uit Hoorn, zal komend jaar ook rondrijden in de kleuren van KTT Noordwest. Op ons instagram-account stellen zij zich allebei voor.

Het complete team bestaat voor komend seizoen uit de volgende twaalf rijders: Tom, Jelle, Matthé, Mats, Yannick, Sterre, Joep, Ties, Tess, Sofie, Jelle en Chris.

Vooruitblik door Sjoerd Geraets

Een kleiner team dan vorig jaar, dus ook meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Sjoerd Geraets over het nieuwe team van komend jaar: ‘Komend seizoen hebben we ten opzichte van de vorige seizoen een relatief ervaren team. Tien rijders zaten vorig jaar al in het team en er zijn slechts twee nieuwe gezichten: Jesper en Chris. Dat er meer ervaring in de ploeg zit, geeft in het programma nieuwe mogelijkheden. Zo doen we elke week een extra gezamelijke skeelertraining en kijken we uit naar een trainingskamp in Limburg waar we in de keuken van Team Zaanlander kunnen kijken.

Om ook de groep talenten onder het KTT te stimuleren en te laten ruiken aan trainingen bij het KTT, zullen er tijdens enkele trainingskampen en trainingsdagen een handvol talentvolle sporters uit de baanselecties van Hoorn, Amsterdam en Haarlem aansluiten bij het team.’

Kortom, een mooie uitgangspositie om er een mooi seizoen van te maken met zijn allen!

Sponsors

Partners