Kick-off KNSB Talent Team Noordwest

Kick-off KNSB Talent Team Noordwest

20 april 2022

Kick-off

Afgelopen dinsdag was het zover en tijdens de kick-off zijn de handtekeningen onder de nieuwe contracten gezet. Op deze manier hebben zowel rijders als coaches zich komend seizoen vastgelegd en zwart op wit gezet zich 100% in te zetten.

De avond begon met een korte core-training, gevolgd door een paar schaatsspecifieke oefeningen op het droge. Daarna verplaatste iedereen naar een vergaderzaal in sportcentrum Ookmeer, waar ook de ouders van de minderjarige rijders zich bij de groep voegden. Hoofdtrainer Sjoerd Geraets deed net als elk jaar weer de voorlichting, waarbij hij inging op de visie van KTT Noordwest en de manier waarop er gewerkt wordt. Hierna werd er even aandacht besteed aan het ondertekenen van de contracten voor seizoen 2022-2023. Dit is toch altijd een belangrijk moment, want het betekent het begin van een nieuwe zomer en binnen een paar dagen beginnen we dan ook al met de eerste gezamenlijke training.

 

Nieuwe teamsamenstelling

Wat betreft het nieuwe team zijn er zeker een paar dingen veranderd. We nemen afscheid van Stan Springer (stopt), Ivo de la Porte (Team Bouwselect Marathon), Pien Smit (TalentNED), Isabel Grevelt (Friesland) en Zeno de Ponti (Team IKO). Laatstgenoemde zal i.v.m. zijn rugblessure van afgelopen seizoen een groot deel van de zomer nog met het team meedoen en daarna volledig de overstap maken naar Team IKO.

Daarnaast komen er negen nieuwe rijders bij: Janne Berkhout (A1), Sofia Schilder (B2), Tess Postma (A1), Sterre van Schaik (A1), Ties van Seumeren (A1), Joep Stubbe (A1), Freek van der Ham (A1), Yanick de Hoogd (A1) en Mats van den Bos (A1) zullen ons team versterken. Blij zijn we ook Bente Kerkhoff (Neo-2) weer in ons midden te hebben, nadat ze er afgelopen jaar noodgedwongen uit lag met een hersenschudding. Nick Luijten (A2), Matthé Pronk (A2), Jelle Koeleman (A2), Tom Egbertsen (A2), Pien Hersman (A2), Yael Prenger (Neo-1) en Sylke Kas (Neo-2) tekenden nog een jaartje bij en met alle genoemde namen komen we op een team van zeventien rijders. Aan het hoofd staat nog steeds Sjoerd Geraets, die bijgestaan wordt door Rens van Korven en Jordi Snelders. Daarbij worden we ook dit jaar weer ondersteund door een grote en gevarieerde staf met o.a. fysio’s, een diëtiste, psychologe, sportarts etc.

Om af te sluiten nog een paar woorden van de hoofdtrainer Sjoerd Geraets: ‘Ik denk dat we wederom een mooi team samen hebben gesteld. Door de grote variatie in rijders vult iedereen elkaar goed aan en ik denk dat we een mooie zomer tegemoet gaan.’

Sponsors

Partners