Mats en Ties plaatsen zich voor de eerste twee Junior World Cups

Mats en Ties plaatsen zich voor de eerste twee Junior World Cups

17 november 2023
Op basis van de resultaten van de Residentiecup van afgelopen weekend hebben zowel Mats als Ties een plekje weten te bemachtigen in de selectie Junioren van TeamNL.

 

Komende week reizen ze af naar de eerste twee Junior World Cups Langebaan. Hartstikke mooi, want tijdens deze World Cups strijden de beste junioren van de wereld tegen elkaar en wordt er op het hoogste niveau geracet. Deze wedstrijdserie bestaat uit drie Junior World Cups met aansluitend het WK Junioren. Dit jaar worden de World Cups verreden in Baselga di Piné, Collalbo en het Japanse Hachinohe. Deze laatste plek zal ook het strijdtoneel zijn voor het WK.

Voor Mats was het na de Residentiecup gelijk duidelijk dat hij mocht deelnemen aan de Junior World Cups, omdat hij de 500 meter wist te winnen. En winnaars per afstand waren zeker van deelname. Ties zat daarentegen nog even in de wachtrij, omdat hij op de 1500 meter net naast de winst greep: 

Ties: 'Over het algemeen kijk ik redelijk tevreden terug op de Residentiecup. Ik had voor mezelf bedacht om de 500m als een warming-up te zien en op de 1500m te knallen. Dat lukte, maar na de 1500m baalde ik natuurlijk wel omdat het verschil met de winnaar slechts 0.19 was en je met winst gelijk zeker was van plaatsing voor de World Cups. Doordat ik tweede was, moest ik wachten op de definitieve selectie van de bondscoach. Ik was niet heel erg gespannen, want ik wist dat het mogelijk was nadat de winnaar van de 1500m ook de 3000m had gewonnen. Voor komende weken wil ik ervoor zorgen dat ik met weinig verwachtingen naar de World Cups ga en daar vooral technisch goeie ritten neer kan zetten. En daarnaast wil ik natuurlijk ook genieten van deze prachtige ervaring!' 

Mats: 'Voor de residentiecup was ik niet zo gespannen, maar toen ik op het bankje zat vlak voor de start schoten de zenuwen omhoog. Niettemin wist ik dat ik, als ik m'n ding deed, de kans groot was dat ik me er tussen zou rijden. Dat gaf vertrouwen, dus probeerde ik rustig te blijven en dat was redelijk gelukt. Nu heb ik heb super veel zin om naar de World Cups te gaan. Tijdens tegen andere tegenstanders en dan ook nog op wereldniveau in plaats van op landelijk niveau, het is allemaal een mooie nieuwe uitdaging. Het doel voor de World Cups is dat ik wil laten zien wat ik in me heb en deze ervaring mee wil nemen naar de volgende wedstrijden om van te leren.'

Komende week reist TeamNL Junioren af naar Baselga di Piné om daar in het weekend van 25-26 november de eerste World Cup te rijden. Het weekend erop (2-3 december) volgt World Cup nummer twee in Collalbo. 

Sponsors

Partners